Reparatii motoare diesel

si

material rulant

     Secția de reparaţii motoare Diesel și material rulant a fost creată în anul înființării firmei (1997) , fiind de fapt o continuare a fostei Secții Service a uzinei Faur (fostă 23 August).

     Secția s-a dezvoltat permanent prin modernizarea spațiilor de lucru și crearea unora noi, prin dotare cu scule speciale, utilaje, standuri de probă, turnuri de răcire, echipamente de diagnoză şi de lucru, achiziţionate de la producătorii de motoare MTU, VM, Baudouin sau realizate prin autodotare, pe măsură ce au fost asimilate pentru reparație produse de diverse grade de complexitate și de noutate.

     În cadrul secției s-au reparat de-a lungul timpului peste 820 motoare Diesel tip MB, Sulzer, Alco, MTU, Mercedes, MWM, MAN, FPT IVECO, VM Motori, Lister Petter, Baudouin, JDEC etc. cu puteri de până la 4000 CP și cu diverse utilizări: propulsie feroviară, navală, rutieră, grupuri electrogene, grupuri de foraj, grupuri de pompare etc.

    În anul 2020 a fost efectuată prima modernizare de locomotivă LDH de 450 CP tip „Metrou” cu remotorizare cu motor Volvo Penta.

     De asemenea de la înființare până la data curentă s-au efectuat peste 190 de reparații planificate tip RR, RG, RK pentru locomotive Diesel hidraulice fabricație Faur, pluguri de zapadă, automotoare, vagoane platformă, drezine, etc.

     Activitatea secţiei se derulează și în direcţia diagnozelor, asistenţei tehnice şi a service-ului la sediul nostru sau în teren, la beneficiar pentru produsele din gama celor enumerate.

    Personalul secţiei, provenit în parte din uzina Faur, este instruit periodic în cadrul firmei sau la firmele producătoare privind produsele noi asimilate în reparative.